EST | ENG
 
 
 
   

UUDISED:

Newfoundlandi koera kutsikad 2024

Liikmemaks 2023

Newfoundlandi koera kutsikad

 

print

Näituseks valmistumine

Kui te olete otsustanud, et külastate koeraga mõnd näitust, tuleks eelnevalt mõndagi teada. Alustame siis päris algusest.

Kutsikat peaks hakkama näituseks koolitama kohe, kui ta koju saabub.Paljud omanikud teevad selle vea, et lasevad koeral enne suureks kasvada ja hakkavad alles siis näituseks harjutama. See ei tähenda, et täiskasvanud koera ei oleks võimalik õpetada, aga palju lihtsam on algõpetust anda kutsikaeas. Näituseseisu, liikumise ja hammaste näitamise õpetamine kutsikal annab hiljem näitustel koerale kindlust juurde.Tegelikult pole näitusele minemiseks just palju vaja. Koer peab laskma kohtunikul end katsuda, seisma rahulikult paigal ja jooksma korralikult kõrval.

Koerale, kellega kavatsetakse näitustest osa võtta, tuleb õpetada selgeks käsklus "seisa".Kui kutsikas ise seisab öelge käsklus "seisa" ja andke maius. Kui kutsikas istub, liikuge natuke eemale, ta tõuseb ja hakkab teile järele tulema. Kui ta seisatab, korrake käsklust ja andke maiust. Ärge karistage kutsikat kui ta midagi valesti teeb. Kiitke , kui ta teeb õigesti. Ärge treeninguga üle pingutage, natuke korraga!

Järgmiseks sammuks on harjutada kutsikat hammaste vaatamisega. Öelge käsklus "hambad" ja seejärel lükake mokad nii palju tagasi, et esihambad oleks näha. Koera suu peab seal juures olema suletud.Oleks hea, kui ka teised inimesed kutsika hambaid vaataks. Seal juures tuleks alati eelnevalt anda käsk ja tublile käitumisele järgnegu kiitus ja maiustus.


Kolmas oluline osa ringis toimuvast, on liikumise esitlemine kohtunikule. Seda saab hakata harjutama siis, kui kutsikas oskab juba tavalise jalutusrihmaga liikuda.Hoidke vasakus käes näituserihma ja näppude vahel maiust.Öelge käsklus "kõrval" ja hakake liikuma. Püüdke leida paras tempo,et kutsikas vabalt traaviks. Jälgige, et kutsikas liiguks otse ja ei tiriks.Kutsika tähelepanu köitmiseks näidake talle maiust. Kui ta liigub mõne meetri nii nagu vaja, andke maiust ja kiitke. Harjutage kutsikaga ringliikumist ja edasi tagasi sirget liikumist.

Oluline osa näitustel on koera välimusel. Esmamulje, mille kohtunik saab teie koera vaadates ja katsudes, on tihtipeale otsustav, kui ringis on palju võrdseid koeri. Enne näitust tuleks koer pesta, kammida, lõigata küüned, kontrollida hammaste puhtust.

Koerale on vaja muretseda shampoon, näituserihm ja mõned kammid. Sobilike tooteid on palju. Kirevas tootevalikus parima leidmisel on abiks kasvataja või tõuühingu inimesed.

Kraasid-kammid

 

web041006

OKTOOBER 2019
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
« September November »

logi sisse

Millisest infost tunned puudust omades njuufat ?
Karvahooldus
Toitmine
Haigused
Õpetamine
Näitused
hääleta